top of page

om knit by moltrup

Hvem er jeg?

Mit navn er Christine Moltrup Holm, og jeg bor i Haderslev sammen med min mand og to døtre.

Jeg har altid været draget af farver og håndarbejde, og det har nu udviklet sig til at blive min fuldtidsbeskæftigelse i Knit by Moltrup. 

Jeg har strikket on/off i mange år, men er nu begyndt at lave mine egne opskrifter, som alle er nemme at gå til, selv for begyndere. Strikkeopskrifter har ofte været skræmmende for mig at gå i gang med, da de kan virke uoverskuelige med mange forkortelser og svære teknikker. Jeg vil gerne sprede strikkeglæde, selv hos dem der også er nervøse for at starte op. Derfor er alle mine opskrifter enkle, korte og nemme at gå til. Du kan købe dem alle i webshoppen og får dem derefter tilsendt på email, lige til at tage i brug. 

IMG_0684.heic

Mine produkter og værdier

Jeg arbejder ud fra principper om bæredygtighed, høj kvalitet og unika produkter. 
Dette afspejles i de to ben min virksomhed står på: 

Håndfarvet garn

Størstedelen af min tid bruger jeg på at håndfarve garn på lækre luksusbaser. Det man være merino og silke mohair, men også andre mere specielle baser som Yak, Camel, Alpaca og silke. 

Jeg bruger syrefarver til farvning af mit garn. Det lyder måske lidt farligt, men garnet lægges i blød i helt naturlig citronsyre. Dette klargør fibrene, så de er i stand til at tage imod de farvepigmenter, jeg derefter lægger på i hånden. Det er en konstant proces at farve garnet så bæredygtigt som muligt, og med brug af så lidt vand og el jeg kan slippe afsted med. Derudover arbejder jeg ud fra et princip om mindst mulig spild, både under farvning, men også i fragt og emballage. 

Ensfarvet garn

Udover det håndfarvede garn, har jeg også udviklet en linje af ensfarvet garn i forskellige fibersammensætninger. Jeg har fx en Kid Silk, der nok er den bedste på markedet og fås i et udvalg af flotte farver der passer til det håndfarvede. 

Derudover har jeg en mere bæredygtig og "rå" tilgang til det andet ensfarvede garn jeg har. Det er fx Alpaca, der ikke er forarbejdet ret meget, og derfor ikke har været mange processer igennem. Det er en super blødt, men også uforfinet garn. 
Det ensfarvede garn har en masse forskellige certifikationer der sikrer ordentlige forhold for både dyr og mennesker, og en klima og miljø bevidsthed der sørger for at produktionen har mindst mulig indvirkning på vores klode. 

Payment Methods

Forhandlermuligheder

Jeg er en privatdrevet virksomhed, der producerer eget garn og opskrifter hjemme. De sælges primært fra min hjemmeside og udvalgte forhandlere. Find dem her
Er du interesseret i at forhandle mine varer i din butik/Webshop, så tag endelig kontakt til mig på info@knitbymoltrup.com

bottom of page